tirsdag 7. juli 2015

Langedrag Naturpark


I spesielt naturskjønne omgivelser ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott 1000 m.o.h. med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. Byggingen av gården startet i 1978. Sammen med sin familie ønsket Eva og Edvin K. Thorson å virkeliggjøre sin drøm om en gård der besøkende kan få unike opplevelser med nærhet til dyr og natur.



Langedrag er kjent for sitt dyreliv og den nære kontakten du kan få med dyrene.

På gården finnes ca 300 dyr fordelt på rundt 20 arter. Mange av dyrene er særnorske slik som elg, reinsdyr, fjording og telemarksku. Andre er stamfar for våre norske husdyrraser slik som moufflonsau og bankiwahøns. På gården finnes også truede og sårbare dyrearter som ulv, fjellrev og gaupe. På Langedrag kommer du tett på alle dyrene og kan få unike opplevelser som garantert setter spor.



Langedrag er kanskje mest kjent for sitt arbeid med ulvene. I 1981 kom de første ulvene til Langedrag og vi har nå to flokker her på gården.


Det finnes også gauper på Langedrag, men var ikke veldig villige til å vise seg frem denne dagen. 


Ea og Elke, to tvilling elgkalver som fikk en litt hard start på livet uten mamma. Her stående å snoke i vedsekken etter litt snacks. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar